All for Joomla All for Webmasters
  NOVICE ·   DOGODKI ·   +386 (1) 500 75 00

POUK NA DALJAVO

Smernice za delo doma

DELO NA DALJAVO

Za nami sta že dva tedna dela od doma. Nekaterim gre lažje, nekaterim težje. V zeleni hiški upamo, da se vam bo vsem uspelo prebiti skozi naloge, predvsem pa, da ostanete zdravi. Seveda se nam lahko kadarkoli javite. Tudi če vam gre in ne potrebujete dodatne pomoči, bomo učitelji veseli povratne informacije in pozdrava.

 

V tretjem tednu bomo ohranili vse, kar je bilo novega v drugem tednu, malo pa bomo še nadgradili. Naše eUčilnice se vedno bolj polnijo. Učilnice so v treh kategorijah:

– Izbirni predmeti,

– Učilnice od 1.-5. razreda in

– Učilnice od 6.-9. razreda.

Če boste dostopali do njih neposredno preko povezave, ki se nahaja na strani desno zgoraj, bodite pozorni, da izberete pravo. Da pa vam bo lažje, so v razrednih tabelah narejene direktne povezave.

Večina učilnic je odklenjenih in prostodostopnih (vse, ki smo jih dodali v zadnjem mesecu). Nekatere učilnice pa potrebujejo ključ za dostop ali celo prijavo z AAI računom. To bi morali učenci poznati že iz šole. Ključ lahko dobite pri učitelju, če imate težave z AAI dostopom, pišite na [email protected]

Prav tako lahko uporabite meni Učenci/Učenje na daljavo in dostopate direktno do posameznih tednov.

 

Nekateri učitelji so že uspešno navezali stik z učenci preko raznih portalov, ki omogočajo video konference. Poleg video konferenc za dodatne razlage, bomo v tem tednu poskusili z razrednimi urami. Že kaj pogrešaš svoje sošolce in sošolke? Ta teden bo priložnost, da se vsi dobite na enem mestu.

Konference niso na voljo ves čas. Učitelji vam morajo točno povedati kdaj (datum in ura) bodo na voljo in na katerem naslovu.

Ker je bilo z VOX konferencami veliko težav, smo vzpostavili nov sistem (Webex). Učitelji vam morajo prav tako sporočiti naslov in uro, kjer se dobite. Ko se boste udeleževali konference, nujno vpišite svoje ime in priimek in pripišite še razred (tako boste pomagali učiteljem, da bodo točno vedeli, kdo je na drugi strani). Vpisati boste morali tudi svoj e-naslov. Če ga nimate, prosite starše, če lahko uporabite njihovega.

Ker se pojavljajo razne težave v različnih brskalnikih (Chrome je npr. z 31. 3. 2020 ukinil podporo Flash Player-ja) in ker bomo doma dlje kot smo predvidevali, kar pomeni tudi, da bomo večkrat potrebovali razne video konference, priporočam, da si na računalnik namestite aplikacijo Webex. Tako boste z veliko manj klikov in manj težavami dostopali do sob učiteljev. V polje pridruži se konferenci bo dovolj da vpišete samo zadnji del naslova učitelja.

Če vas namestitev povpraša po organizaciji oz spletišču, vpišite oskoseze.webex.com.

Učenci, ker v tem času veliko komunicirate z učitelji preko e-pošte, morda ponovimo nekaj osnovnih pravil. 🙂

Sedaj bi bil čas, da si v e-naslovih uredite prikazna imena. Ko učitelj dobi pošto od Johny-ja, ki se po možnosti v svoje sporočilo niti ne podpiše, mu bo težko pomagal.

Veliko lažje je brati sporočila, ki vsebujejo šumnike, ločila, pravilne izraze (jst sm… ne sodi v uradne pogovore).

Tudi ko se prijavljate v konferenčne sobe, uporabite ime, priimek in razred. Učitelji vas bodo tako hitreje prepoznali in hitreje boste prišli do odgovorov, ki jih potrebujete.

Pojavilo se je nekaj vprašanj glede Microsoft Office programov.

Naši učenci v 5. razredu zaradi potreb opravljanja kolesarskega izpita pridobijo AAI račune. S temi računi lahko dostopajo tudi do Office365 oz. Oblak365, kjer si lahko brezplačno prenesejo Office-ove programe (Word, Power Point, Excel …). Mlajši učenci teh računov sicer nimajo, lahko pa jih aktiviramo.
Če učenec nima računa ali ne ve več podatkov svojega računa, pišite na [email protected]

Pomembno je, da ste v tem času tudi telesno aktivni. Strokovnjaki s Fakultete za šport in NIJZ so pripravili priporočila glede telesne dejavnosti v času širjenja okužbe COVID-19.

Pri vseh aktivnostih na prostem podite še posebej pozorni in upoštevjate smernice, ki jih je pripravila Sekcija za primarno pediatrijo.

V primeru nejasnosti glede učnih vsebin se lahko preko e-pošte obrnete na učitelja, ki predmet izvaja.

Glede tehničnih težav in morebitnih napak v dokumentih pišite na e-naslov [email protected]

Ostala morebitna vprašanja naslovite na [email protected]

Branje, dostop do e-knjig …

Tudi knjižnice so prilagodile način dela in vam omogočajo branje e-knjig brezplačno.

Nekaj predlogov za branje, pomoč pri nastavitvah ipd so pripravili pri Društvu Bralna značka Slovenije.

KJE NAS NAJDETE

Osnovna šola Koseze Ljubljana
Ledarska ulica 23
1000 Ljubljana

Telefon: 01 500 75 00
Telefax: 01 500 75 11

         

KONTAKT ŠOLSKIH SLUŽB

Računovodstvo: 01 500 75 07

Psihologinja: 01 500 75 12

Pedagoginja: 01 500 75 06

Vodja prehrane: 01 500 75 08

Knjižnica: 01 500 75 13

ODPIRALNI ČAS ŠOLE

GLAVNI VHOD

Od 6.15 - 8.20 ter od 14.00 dalje.

Izven navedenega časa je vstop v šolo možen ob prisotnosti dežurnega učenca oz. receptorja ter s pomočjo zvonca v tajništvu.

STRANSKI VHOD

Od 7.20 - 8.30 ter od 14.30 - 16.00.

ODPIRALNI ČAS PARKIRIŠČA

Zapornica je dvignjena:

Od 6.00 - 7.20 ter od 15.00 dalje.

Od 7.20 do 8.10 je možen dostop do parkirišča le za starše učencev 1. razredov ob prisotnosti za to pooblaščene osebe.